ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«The Immigrant» Project στο Λαύριο

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Με την προβολή της ιστορικής ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο μετανάστης» («The immigrant»), συνοδεία μουσικής και με ένα μουσικό εργαστήρι για παιδιά στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Λαυρίου, ξεκινά το «Immigrant» Project, μια μακρόπνοη συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τους ανθρώπους του Ιδρύματος Fluxum και του Flux Laboratory.

Στόχος, η ευαισθητοποίηση της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας, καθώς και η ουσιαστική κινητοποίηση προς το τεράστιο ζήτημα του προσφυγικού μέσω πολιτιστικών δράσεων.

Η ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1917, αγγίζει ίσως με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το κοινωνικό ζήτημα της βίαιης μετεγκατάστασης, της μετανάστευσης, του προσφυγικού.

Την προβολή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Κυριακή 27 Νοεμβρίου) θα συνοδεύσει ένα ευρύ μουσικό σύνολο της ΚΟΑ, το οποίο με τη συμμετοχή των πρώτων σπουδαστών της νεοσύστατης Ακαδημίας Νέων Μουσικών και με τη σύμπραξη τζαζ κουαρτέτου (Δημήτρης Τσάκας - σαξόφωνο, Δημήτρης Κοροντζής - ηλεκτρική κιθάρα, Marc Buronfosse - ηλεκτρικό μπάσο και Arnaud Biscay - τύμπανα), θα ερμηνεύσει πρωτότυπη μουσική του Ελληνο-γάλλου συνθέτη Stephane Tsapis, ο οποίος θα αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση του συνόλου.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος για τα παιδιά των προσφύγων, για το οποίο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση των δωρητών από το Flux Laboratory.

Νωρίτερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» της ΚΟΑ και ο Stephane Tsapis θα επισκεφτούν το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου για να πραγματοποιήσουν μουσικό εργαστήρι για τα παιδιά (εργαστήρι γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τα διαφορετικά μουσικά είδη).

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

http://www.efsyn.gr/arthro/immigrant-project-sto-layrio

σχόλια