ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχιεπίσκοπος: Ασυγχώρητο λάθος να γυρίζουμε την πλάτη σε μετανάστες

ΤΟ ΒΗΜΑ

Παρέθεσε γεύμα σε παιδιά - μετανάστες που φιλοξενούνται από την Αρχιεπισκοπή

Τους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες στον ανακαινισμένο ξενώνα «Εστία» της «Αποστολής», στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο αρχιεπίσκοπος παρέθεσε γεύμα στα παιδιά που φιλοξενούνται από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο της Εκκλησίας λέγοντας ότι «οφείλει να καλλιεργήσει και να ενισχύσει τον σεβασμό στον άλλον άνθρωπο, τον διαφορετικό».

Χαρακτήρισε ασυγχώρητο λάθος το να γυρίζει κανείς την πλάτη του σε ανθρώπους από άλλες χώρες που υποφέρουν «ενώ, όπως είπε, πρέπει να μας προβληματίσουν οι αιτίες που οδηγούν σε εκπατρισμό και μετανάστευση».

«Βασική εντολή του Χριστού είναι ο σεβασμός κάθε ανθρωπίνου προσώπου, ανεξαρτήτως, φυσικά, καταγωγής, θρησκείας ή γλώσσας. Δεν έχει σημασία αν ένας άνθρωπος είναι λευκός ή μαύρος. Πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος» είπε.

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο πρόσφυγες. Επίσης, ο Ξενώνας αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξη τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι απασχολούνται σε μια ευρεία σειρά αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω των συνεργασιών της «Αποστολής» και της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με φορείς της τοπικής κοινωνίας.

 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=585563&wordsinarticle

σχόλια