All News

Μεταναστευτικό, οικονομία και επενδύσεις στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Μητσοτάκη

Η ατζέντα της συνάντησης της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στα θέματα της συζήτησης αναμένεται να είναι τα ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, και οι επενδύσεις με έμφαση την ενέργεια.  

Μάλιστα, στην ατζέντα θα περιλαμβάνεται και το μεταναστευτικό/ προσφυγικό θέμα που απασχολεί τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Στο μεταναστευτικό υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ωστόσο, αλλαγή πολιτικής της Αθήνας ως προς τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, με απλοποίηση των διαδικασιών ώστε όσοι αλλοδαποί δεν δικαιούνται καθεστώς πρόσφυγα να επιστρέφουν σύντομα στην Τουρκία, είχε προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro στο πλαίσιο της επίσκεψής του Παρίσι.  

Πριν τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ενώ στο Βερολίνο θα συνοδευτεί από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Πηγή: www.lifo.gr

σχόλια