Γνώμες

Μια εθελόντρια δασκάλα μιλά για την εμπειρία της.

METADRASI.ORG

Η Ματούλα Γεωργεδάκη, εθελόντρια δασκάλα στα μαθήματα ελληνικής γλώσσας της ΜΕΤΑδρασης για πρόσφυγες και μετανάστες, μιλάει για την εμπειρία της. 

  • Tι σημαίνει για εσένα ο εθελοντισμός;  

Θεωρώ πως ο εθελοντισμός δεν περιορίζεται απλώς σε μια κοινωνική προσφορά. Είναι πηγή εξέλιξης για τον άνθρωπο, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η κοινωνία έχει ανάγκη από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν με την καρδιά τους και είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτό. Μέσα από τη ΜΕΤΑδραση και τις δράσεις της έχω συναναστραφεί με πολλούς τέτοιους ανθρώπους. Εκείνους που, μέσα στη ρουτίνα και στα προβλήματα της καθημερινότητας, βρίσκουν διέξοδο στην αγάπη, στην ευαισθησία και στην κατανόηση. Με το να διαθέτει κάνεις έστω και τον ελάχιστο χρόνο από την προσωπική του ζωή, για να κάνει τον κόσμο καλύτερο, έχει ήδη κάνει ένα μεγάλο βήμα να συντηρήσει και να αναπαράγει αυτό ακριβώς που ονομάζουμε ανθρωπιά. Κάπου εκεί αχνοφαίνεται και η ελπίδα στον κόσμο. 

  • Πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που προσφέρεις ως εθελόντρια; 

Κάθε φορά που τελειώνω ένα μάθημα Ελληνικών, νιώθω τη μεγαλύτερη ικανοποίηση! Όλο αυτό το χρόνο, έβλεπα τους μαθητές να ξεδιπλώνονται όλο και περισσότερο στα μάτια μου. Να κατακτούν σιγά σιγά τη γνώση και να αποκτούν αυτοπεποίθηση και όρεξη να συνεχίσουν. Είναι πραγματικά επίτευγμα να γνωρίζεις πως άνθρωποι που έχουν ζήσει τόσο άσχημες και δύσκολες καταστάσεις, βλέπουν στα μάτια σου έναν δικό τους άνθρωπο. Αυτό και μόνο μου αρκεί! Η βοήθεια που έχω προσφέρει στη ΜΕΤΑδραση είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει! Πρώτα για τον εαυτό μου και ύστερα για όλους όσους έχω βοηθήσει. 

ΠΗΓΗ: METADRASI.ORG

σχόλια