Δημογραφία

Σήμερα οι πρώτοι 230 πρόσφυγες στο Κουτσόχερο. Αύριο στη δομή ο Δ.Βίτσας

ΕΡΤ

Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν από δομή της Βόρειας Ελλάδας, στο Χέρσο, οι πρώτοι 230 Σύριοι πρόσφυγες στο αναμορφωμένο Κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας.
Ο τελικός αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στη δομή της Λάρισας εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 1500.

«Η δομή στο Κουτσόχερο δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερο αριθμό. Τα 1200 με 1300 άτομα είναι ένας αριθμός σχετικά διαχειρίσιμος. Οι 200 οικίσκοι που τοποθετήθηκαν έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα, μέχρι έξι άτομα, ένας για κάθε οικογένεια. Δεν πρέπει να γίνει το κέντρο φιλοξενίας αποθήκη ψυχών.Είμαστε κάθετοι σε αυτό.» ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Λαρισαίων, που συμμετέχει στο συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό.

Στο Κουτσόχερο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης. Ο σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση μόνο Σύριων προσφύγων.

Αύριο στις 10.00 το πρωί θα αρχίσει και επίσημα η λειτουργία της δομής φιλοξενίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στη Λάρισα. Θα παραστούν, επίσης, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

http://www.ert.gr/simera-proti-230-prosfyges-sto-koutsochero-avrio-sti-domi-o-d-vitsas/

σχόλια