ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποχώρησαν πρόσφυγες και αλληλέγγυοι από το City Plaza

TO BHMA ONLINE

ληξε χτες το βράδυ έπειτα από τρία χρόνια η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza με πρωτοβουλία των προσφύγων και των αλληλέγγυων, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στο χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, καθώς και η ιδιοκτήτριά του, Νάνσυ Παπαχελά.

Η κατάσταση στο ξενοδοχείο είναι σε γενικές γραμμές καλή, αφού πριν αποχωρήσουν μετανάστες και αλληλέγγυοι είχαν καθαρίσει τους χώρους.

Η ανακοίνωση των αλληλέγγυων

Σε εκτενή ανακοίνωση στο Facebook, αναφέρεται ότι: «Σήμερα, 10 Ιούλη 2019 τα κλειδιά του κατειλημμένου ξενοδοχείου City Plaza παραδόθηκαν στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου στους οποίους ανήκει ο κινητός εξοπλισμός. Όλοι οι πρόσφυγες που κατοικούσαν στο City Plaza έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή καταλύματα στον αστικό ιστό».

Δίνεται λεπτομερώς η ιστορία της κατάληψης, καθώς και οι λόγοι που αυτή οδηγήθηκε στο κλείσιμο: «Οι απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι πολύ μεγάλες σε πόρους και δυνάμεις […] Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε πολλά αυτοοργανωμένα εγχειρήματα ο ενθουσιασμός, η δέσμευση και η συμμετοχή φθίνουν στο πέρασμα του χρόνου -ειδικά σε μια συνθήκη τόσο απαιτητική.».

«Το κλείσιμο του City Plaza εφάπτεται με την αδυναμία του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος να αναπτύξει αποτελεσματικές μορφές οργάνωσης, κινητοποίησης και λόγου για το προσφυγικό που να ανταποκρίνονται στα επίδικα της εποχής»

Παπαχελά: Έφυγαν για να μην συλληφθούν

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ότι η ομάδα των καταληψιών ήταν εδώ και τρία χρόνια στο ξενοδοχείο.

Η ίδια περιγράφει ποιους είδε την πρώτη φορά που καταλήφθηκε το κτίριο. Μάλιστα, λέει ότι την Τρίτη υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα. «Μπαινόβγαιναν άνθρωποι, καθάριζαν το χώρο. Πέταγαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπαινόβγαιναν διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα», σημειώνει και προσθέτει: «Μου έστειλαν χθες μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο».

Στο ερώτημα, πάντως, σχετικά με την αποχώρηση των καταληψιών, η ίδια υποστηρίζει ότι «έφυγαν για να μην συλληφθούν».

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ ONLINE

σχόλια