ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοζάνη: Αναβλήθηκε η δίκη για τους 6 πρόσφυγες που κατηγορούνται για βαριά σωματική βλάβη

ΕΡΤ

Για τις 30 Ιουλίου αναβλήθηκε η δίκη, λόγω παρέλευσης ωραρίου, 6 ανήλικων προσφύγων που κατηγορούνται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, σε επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αιανή Κοζάνης. Τα προσφυγόπουλα φιλοξενούνται σε δομή της οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, οι υπεύθυνοι της οποίας καταγγέλλουν εισβολή ομάδας κατοίκων στο χώρο φιλοξενίας μετά τα επεισόδια.


Αναβλήθηκε σήμερα η δίκη λόγω παρέλευσης ωραρίου για τα 6 ανήλικα προσφυγόπουλα που κατηγορούνται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αιανή Κοζάνης.

Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μετά την διαδικασία του αυτοφώρου με αφορμή το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο Δημοτικό Σχολείο όπου σε εξέλιξη βρισκόταν το πανηγύρι του χωριού, ανάμεσα σε ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν σε δομή φιλοξενίας στην Αιανή Κοζάνης και σε παρέα νεαρών κατοίκων μετά από λογομαχία που έφερε τις δυο ομάδες στα «χέρια», με αποτέλεσμα ένας 18 χρονος κάτοικος Αιανής να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό μια ομάδα κατοίκων συγκεντρώθηκε στον χώρο όπου λειτουργεί η δομή φιλοξενίας ενώ κάποιοι εισέβαλαν στο εσωτερικό της, απείλησαν ΑΡΣΙΣτο προσωπικό και προπηλάκισαν σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΑΡΣΙΣ τους ίδιους και τα παιδιά που εκείνη την ώρα κοιμόταν στο δωμάτιό τους.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης και κατέθεσαν, από την πλευρά τους τα γεγονότα. Ωστόσο συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνα για το σύνολο των εμπλεκομένων τόσο της παρέας που διαπληκτίστηκε με τους πρόσφυγες όσο και εκείνων που εισήλθαν στη δομή φιλοξενίας, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση και να απαγγελθούν οι κατηγορίες συνολικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ - Δ. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ

σχόλια