ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρόσφυγες, Μετανάστες και Εθελοντισμός: στο δρόμο προς την κατανόηση και την συμπερίληψη, πρωτοβουλία του ΑΠΘ

VETONEWS.GR

Συνάντηση δικτύωσης οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Πρόσφυγες, Μετανάστες και Εθελοντισμός: στο δρόμο προς τη συμπερίληψη»,

διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Ερευνητικού Ευρωπαϊκού Έργου Volunteering Among Immigrants – VAI (https://www.vai-project.eu). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου ώρα 17.00, στο LAB29A του SolidarityNow, στην οδό Πτολεμαίων 29A (2ος όροφος).

Το έργο VAI, αφορά στον εθελοντισμό με και για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Κεντρική ιδέα του έργου είναι να διερευνήσει και να αναδείξει τη σχέση μεταξύ του εθελοντισμού – ως μορφή κοινωνικής συμμετοχής – και της κοινωνικής ενσωμάτωσης και συμπερίληψης των προσφύγων και των μεταναστών. Στο έργο VAI συμμετέχουν φορείς από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γερμανία, με βασικούς άξονες δραστηριοτήτων:

  1. Έρευνα και χαρτογράφηση του πεδίου
  2. Δημιουργία ‘εργαλείων’ για (μετανάστες) εθελοντές και οργανώσεις
  3. Δικτύωση μέσα από μια σειρά πιλοτικών δράσεων

Στη συνάντηση γνωριμίας και δικτύωσης οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το ΑΠΘ, θα παρουσιαστεί το έργο VAI, δίνοντας έμφαση στα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία θα τεθούν προς συζήτηση. Παράλληλα θα διερευνηθούν οι προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας και δικτύωσης, ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει το ΑΠΘ, στο πλαισίου του έργου VAI, το φθινόπωρο.

Οι φορείς και οργανώσεις που θέλουν να συμμετέχουν στη συνάντηση και να πάρουν μέρος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

ΠΗΓΗ: VETONEWS.GR

σχόλια