ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάνουμε ένα βήμα μαζί για τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, τιμούμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τις εστίες τους. Σε όλο τον κόσμο, κοινότητες, σχολεία, επιχειρήσεις, συλλογικότητες και άνθρωποι όλων των ηλικιών κάνουν μεγάλα και μικρά βήματα δείχνοντας αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες. Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, καλούμε όλο τον κόσμο να ενώσουμε τις φωνές και να κάνουμε ένα βήμα μαζί με τους πρόσφυγες.

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιόυνται στην Ήπειρο, ΑΡΣΙΣ, Ηλιαχτίδα, Second Tree, INTERSOS Hellas, ΚΕΑΝ, PH4K, ASB και Solidarity Now, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα διοργανώνουν μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Τα Ιωάννινα τιμούν την ημέρα αυτή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και γιορτάζουν την αρμονική συνύπαρξη των κοινοτήτων που ζουν στην πόλη.

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σας προσκαλεί σε μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων:

Πέμπτη 20 Ιουνίου

11:00 – 17:00: Δημιουργία συμμετοχικού γλυπτού από ανακυκλώσικα υλικά με τη συμβολή του γλύπτη κ. Θεόδωρου Παπαγιάννη.

12:00 – 16:00: Δράσεις, παιχνίδια και εργαστήρια απευθυνόμενες σε παιδιά και με τη συμβολή της Second Tree, ARSIS, Iliaktida, PH4K, ΚΕΑΝ και ASB.

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Όμιλος μαζί με τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη.

Παρασκευή 21 Ιουνίου

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Το Μαγαζάκι που λέγαμε μαζί με την σεφ Μαρία Κλήμη.

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Όμιλος μαζί με τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη.

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Πρεσβεία μαζί με τους σεφ Γιάννα Τέφα και Ανδρέα Τσόλη

Σάββατο 22 Ιουνίου

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Το Μαγαζάκι που λέγαμε μαζί με την σεφ Μαρία Κλήμη.

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Πρεσβεία μαζί με τους σεφ Γιάννα Τέφα και Ανδρέα Τσόλη.

Αναλυτικά, ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης με τη βοήθεια προσφύγων θα δημιουργήσει ένα συμμετοχικό γλυπτό με ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο  εν συνεχεία θα τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο της πόλης. Παράλληλα, στους χώρους του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας, παιχνίδια, εργαστήρια χειροτεχνίας και επιμέρους δράσεις για παιδιά στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου.

Τέλος, έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Έμφυλα στερεότυπα υπό ερώτηση» από την INTERSOS HELLAS σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ, στο πλαίσιο δράσης  για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών θα φιλοξενηθεί στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας από τις 20 έως και 30 Ιουνίου 2019.

ΠΗΓΗ: ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

σχόλια