ΔΡΑΣΕΙΣ

PROMOTING FOSTER CARE FOR UNACCOMPANIED CHILDREN IN EUROPE

ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ

Πολλά ασυνόδευτα παιδιά φτάνουν στην Ελλάδα, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί από αυτούς. Με σκοπό να γεφυρώσει κενά που δεν καλύπτονται στον τομέα της στέγασης και της προστασίας τους, η ΜΕΤΑδραση ανέπτυξε ένα σύστημα ανάδοχης φροντίδας, προσφέροντας στα ασυνόδευτα παιδιά την ασφάλεια και την ολοκληρωμένη υποστήριξη που χρειάζονται.

Το πρόγραμμα αναδοχής στο πλαίσιό του οποίου έχουν ήδη βρει οικογενειακή φροντίδα 67 ασυνόδευτα παιδιά, αφορά την ανάληψη από την ανάδοχη οικογένεια της μακροπρόθεσμης ή βραχυπρόθεσμης φροντίδας ενός ή περισσοτέρων παιδιών και πραγματοποιείται σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Η πρακτική αυτή ακολουθείται ήδη εδώ και δεκαετίες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει πλέον αποδειχθεί ότι η διαμονή των παιδιών σε οικογένειες αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το βέλτιστο συμφέρον τους και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους. Ανάδοχοι γονείς μπορούν να γίνουν σύζυγοι ή μεμονωμένα άτομα, με ή χωρίς παιδιά, που πληρούν τις προβλεπόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις.

Μια ζεστή αγκαλιά, ένα τρυφερό βλέμμα, μια καλή κουβέντα, το σπιτικό φαγητό και η θέση στο οικογενειακό τραπέζι, στιγμές χαλάρωσης, η αίσθηση της ασφάλειας… είναι πολύτιμα κομμάτια καθημερινότητας που λείπουν από τα ασυνόδευτα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αναδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων, μπορείς να συμμετάσχεις στην ομαδική ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιείται την πρώτη και την τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα, στις 16.00-17.00, στα γραφεία της ΜΕΤΑδρασης στον Ταύρο, οδός 25ης Μαρτίου 7, 1ος όροφος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα έχεις τη δυνατότητα να ενημερωθείς από εξειδικευμένους στον θεσμό της αναδοχής επαγγελματίες και να θέσεις τα ερωτήματά σου.

Δήλωσε την πρόθεση συμμετοχής σου στην ενημερωτική συνάντηση στα τηλέφωνα 214 100 8700 και 214 100 8717 ή στέλνοντας email στο foster@metadrasi.org

Εναλλακτικά μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα:

Δήλωσε συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, 16:00-17:00, στα γραφεία της ΜΕΤΑδρασης στον Ταύρο (25ης Μαρτίου 7, 1ος όροφος).

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα: bit.ly/Foster_Form 
ή κάλεσε στα τηλ: 214 100 8700 και 214 100 8717.
Email: foster@metadrasi.org

ΠΗΓΗ: ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ

σχόλια