ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη Μυτιλήνη η καμπάνια «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Η έκθεση και η καμπάνια «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας», που υλοποιούν από κοινού το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το HumanRights360, ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη.

Από σήμερα (Πέμπτη 6 Ιουνίου) μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου τα έργα 26 καλλιτεχνών θα εκτεθούν στο Κέντρο Στήριξης Προσφύγων και Ντόπιων Mosaik (Σαπφούς 9).

Η μεταφορά της έκθεσης στο νησί γίνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με αφορμή το συνέδριο «Οι Κοινωνικές Επιστήμες Σήμερα – Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση».

Παράλληλα η συγκεκριμένη δράση σηματοδοτεί και την έναρξη της δεύτερης φάσης της καμπάνιας, που έχει ήδη αρχίσει να αποκτά περισσότερα σκίτσα που θα αποτυπώνουν τις ρατσιστικές επιθέσεις, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η καμπάνια και το σκεπτικό της θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 16:00, στην εκδήλωση με θέμα «Αφιέρωμα στον Henri Lefebvre : Δικαίωμα στην Πόλη και Αντιρατσιστική Γεωγραφία Το Δικαίωμα στην Πόλη ως πράξη Αντίστασης. Παραδείγματα Αντιρατσιστικής Γεωγραφίας».

Ώρες κοινού για την έκθεση
Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουνίου: 16:00 – 21:00
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου: 10:00 – 14:00

Το απόγευμα της Παρασκευής στο χώρο του Mosaik θα διεξαχθεί συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Επίμονοι Μύθοι για τη Μετανάστευση στην Ελλάδα» που κυκλοφορεί από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και στο πλαίσιο της καμπάνιας.

Συζητούν:
• Ελένη Τάκου, εκ των συγγραφέων του βιβλίου – υποδιευθύντρια HumanRights360
• Βασίλης Κερασιώτης  διευθυντής HIAS Ελλάδος
 Έφη Λατσούδη, Refugees Support Aegean – Lesvos Solidarity Pikpa

Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ (ΙΡΛ) Παράρτημα Ελλάδας είναι ένα αριστερό γερμανικό ινστιτούτο πολιτικής επιμόρφωσης, ανήκει στο διεθνές δίκτυο του Rosa Luxemburg Stiftung (RLS) και λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2012. Ο αντιφασισμός και ο αντιρατσισμός είναι δύο από τις κύριες θεματικές ενότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Το HumanRights360 είναι μια νέα οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Αποστολή του είναι η προστασία και ενδυνάμωση των δικαιωμάτων όλων, χωρίς καμία διάκριση, και με εστίαση στους ευάλωτους πληθυσμούς. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί μια σειρά δράσεων κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των εγκλημάτων μίσους.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

σχόλια