ΔΡΑΣΕΙΣ

Η αλληλεγγύη νίκησε στα Βίλια

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη στους 100 πρόσφυγες, που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στα Βίλια, σε βάρος των οποίων τον Μάρτιο σημειώθηκε ρατσιστική επίθεση, προσέφεραν χθες οι δομές αλληλεγγύης της περιοχής.

Με πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης για Όλους» οργανώθηκε επίσκεψη στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν οι πρόσφυγες, και διανεμήθηκαν κούτες με είδη ατομικής υγιεινής, σχολικά είδη, παπούτσια, ρουχισμό, τηλεοράσεις.

Όπως σημειώνει η συλλογικότητα, οι πρόσφυγες υποδέχτηκαν σε κλίμα συγκίνησης την αποστολή και σημείωναν ότι το μόνο που επιθυμούν, πέραν της ειρηνικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία, είναι η μόρφωση των παιδιών τους, κάνοντας παράλληλα αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους ως ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα, όπως είναι η διαδικασία για το άσυλο, η γλωσσομάθεια και η ιατρική φροντίδα.

Εκπρόσωποι δομών αλληλεγγύης και συγκεκριμένα η «Αλληλεγγύη Πειραιά», το «Κοινωνικό Ιατρείο Χαλανδρίου», το «Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) Αθήνας», το «Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου», την «Αλληλεγγύη στα Δυτικά» και το «Δίκτυο Ανταλλαγής κι Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής» παρευρέθηκαν στα Βίλια.

Στα Βίλια, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο συντονιστής της «Αλληλεγγύης για Όλους» Μιχάλης Υδραίος, τα μέλη της συλλογικότητας, Μελίνα Ζήκου, Παρασκευάς Ποθητός, Ηλίας Δασκαλόπουλος, ο Μπάμπης Χριστακόπουλος απ’ το portokaliradio.gr, ενώ την αποστολή συνόδευσαν οι: Αριστείδης Μπαλτάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πάνος Λάμπρου, υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, Αχιλλέας Ρουσιάκης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλη της νεολαίας, όπως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθερία Αγγέλη και Μάριος Θεοφιλάτος.

Στην περιοχή ζουν περίπου 100 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, την Παλαιστίνη κι άλλες χώρες. Ανάμεσά τους και 25 ανήλικοι.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

σχόλια