ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προσφυγικό: Σύσκεψη Κουμουτσάκου Για Την Κατάσταση Στα Νησιά Του Ανατολικού Αιγαίου

ΑΘΗΝΑ 9,84

Η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο και τη συμμετοχή βουλευτών της κυβέρνησης που εκλέγονται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε το ζήτημα της ασφυκτικής κατάστασης, λόγω του υπερπληθυσμού στις εγκαταστάσεις, της ανάγκης αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων και εκφράσθηκε o προβληματισμός για ενδεχόμενες αυξημένες ροές το επόμενο διάστημα.

Συζητήθηκε το ζήτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών εξέτασης ασύλου, της ανάγκης αποτελεσματικότερης διαδικασίας επιστροφών αφενός προς την Τουρκία, αφετέρου προς τρίτες χώρες, της ενίσχυσης των αρμοδίων υπηρεσιών σε υποδομές και προσωπικό και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων στον τουρισμό

Προτεραιότητα η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Τέθηκε ως προτεραιότητα η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις με σκοπό τη βελτίωση της σημερινής, προβληματικής κατάστασης στα νησιά.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με συγκεκριμένες, προς την κατεύθυνση αυτή, παρεμβάσεις, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία του αγαθού της ασφάλειας και αυστηρή τήρηση του νόμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου (Βουλευτής Λέσβου), ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης (Βουλευτής Χίου), ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κονσόλας (Βουλευτής Δωδεκανήσου).

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑ 9,84 - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΡΟΣ

σχόλια