ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πληθώρα δράσεων για το Φαρμακονήσι το Σάββατο

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το Σάββατο, το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή) διοργανώνει ημερίδα για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη: «Λαμπεντούζα, Φαρμακονήσι, Αθήνα: Πολιτικές ελέγχου των μεταναστευτικών ροών, δικαιώματα, αλληλεγγύη».

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα έχει προγραμματιστεί πληθώρα δράσεων (εργαστήριο μεταξοτυπίας – αφισών, προβολή φωτογραφιών και βίντεο, εργαστήριο για την αυτοοργάνωση των μεταναστών και προσφύγων), και δύο κεντρικές συζητήσεις: η πρώτη για την ελληνική πολιτική στα σύνορα (Έβρος, Λευκάδα, Αιγαίο, Φαρμακονήσι) και η δεύτερη για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ερευνητές, δημοσιογράφοι και πολλές μεταναστευτικές κοινότητες.

Επίσης το Σάββατο, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει ακτιβιστικές δράσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη «προκειμένου να σταλεί ένα μαζικό ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απάνθρωπη και παράνομη πρακτική των απωθήσεων μεταναστών από την ελληνική συνοροφυλακή», όπως λέει η οργάνωση.

Στην Αθήνα, ακτιβιστές της οργάνωσης και η Ομάδα Κρουστών του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν στη 1:30 μ.μ. δρώμενο στο Θησείο (Ηρακλειδών και Αποστόλου Παύλου).

Στη Θεσσαλονίκη, ακτιβιστές θα τραγουδήσουν στις 3 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους ενάντια στις παράνομες απωθήσεις.

Παράλληλα, τρέχει η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών σε έκκληση της οργάνωσης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να σταματήσει τις παράνομες απωθήσεις, να διερευνήσει τους ισχυρισμούς για αδιάκριτες απελάσεις και κακομεταχείριση και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους ενέχονται».

Δ.Αγγ.
efsyn.gr

 

http://www.efsyn.gr/?p=174437

σχόλια