ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένοχοι κρίθηκαν οι νεαροί πρόσφυγες για τον ξυλοδαρμό στην Αιανή Κοζάνης

VETO NEWS

Ποινή φυλάκισης και σωφρονιστικά μέτρα για τον ξυλοδαρμό ενός 18 χρόνου επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε πέντε ασυνόδευτους  πρόσφυγες που διαμένουν στην δομή φιλοξενίας στην Αιανή.

Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή έναν 18χρονο πρόσφυγα που κατά την τέλεση του αδικήματος είχε μόλις ενηλικιωθεί ενώ για τους τρεις ανήλικους συγκατηγορούμενούς του αποφάσισε  σωφρονιστικά μέτρα και να αναλάβει την φροντίδα τους ο Επιμελητής ανηλίκων Κοζάνης.

Το δικαστήριο μετά και την πρόταση της Εισαγγελέως δέχθηκε οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι αντί  για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, μόνο της επικίνδυνης σωματικής βλάβης  εναντίον του 18 χρόνου νεαρού. Επίσης το δικαστήριο μετά και την πρόταση της Εισαγγελέως αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση λόγω αμφιβολιών του πέμπτου ανήλικου κατηγορούμενου.  

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, τα μεσάνυκτα της 15ης Ιουνίου 2019 κι ενώ στην πλατεία ήταν σε εξέλιξη το τοπικό πανηγύρι του χωριού, μια παρέα ασυνόδευτων προσφύγων που διαμένουν σε δομή φιλοξενίας Αιανής μετά από λογομαχία ήρθαν στα χέρια με παρέα νεαρών του χωριού με αποτέλεσμα ένας 18 άχρονος να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Για την ίδια υπόθεση υπάρχει σε εξέλιξη προκαταρτική εξέταση και έρευνα για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί το ίδιο βράδυ του επεισοδίου αλλά από κατοίκους της Αιανής εις βάρος των προσφύγων αλλά και εργαζομένων της δομής Φιλοξενίας.

ΠΗΓΗ: VETO NEWS - ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

σχόλια