ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουμουτσάκος: Αυστηρότητα με σεβασμό στα ανθρωπινά δικαιώματα για το προσφυγικό

SOFOKLEOUSIN.GR

«Η δημοκρατική αυστηρότητα μαζί με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αποτελεσματική προάσπιση του αγαθού της ασφάλειας είναι η λύση» στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, τόνισε σήμερα στην ομιλία του, στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος

Κατά την ομιλία του, επισήμανε ότι «όταν η ασφάλεια υποβαθμίζεται καταλήγουμε να έχουμε επιδείνωση και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

Παράλληλα, σημείωσε: «Πυρήνας της πολιτικής μας είναι η καλύτερη προστασία των συνόρων και ταχείες διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Μία εκτός ελέγχου κατάσταση παράνομων μεταναστών και προσφύγων, δημιουργεί κοινωνική ανησυχία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ελλοχεύει η άνοδος της άκρας δεξιάς», συμπληρώνοντας ότι  σε μη διαχειρίσιμες καταστάσεις δημιουργείται εύφορο έδαφος για διείσδυση εξτρεμιστικών ή άλλων στοιχείων και αυτή είναι μία μεγάλη, κοινή πρόκληση που συντονισμένα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την υλοποίηση ενός «στιβαρού και αποτελεσματικού προγράμματος επιστροφών» εκείνων που αποδεδειγμένα δεν έχουν δικαίωμα ασύλου. Για την ένταξη εκείνων που νόμιμα μένουν στη χώρα μας, δήλωσε ότι θα γίνει με κριτήρια σεβασμού και στις τοπικές κοινωνίες και στους ίδιους τους ανθρώπους. Προανήγγειλε βελτίωση δομών υποδοχής και φιλοξενίας στα νησιά και την ενδοχώρα. 

Αύριο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μεταβαίνει στο Ελσίνκι για να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: SOFOKLEOUSIN.GR

σχόλια