ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών συνελήφθη στο Χαϊδάρι

XAIDARISIMERA.GR

Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή είναι ένα πρώτης τάξης εμπόρευμα για κάποιους επιτήδειους. Η παράνομη κερδοφόρα επιχείρηση που εξαρθρώθηκε στο Χαϊδάρι υποσχόταν πως θα τους στείλει τους αλλοδαπούς σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Αλλοδαποί είναι και οι “έμποροι ψυχών”, που κατάφεραν να εισπράξουν προκαταβολικά χιλιάδες ευρώ.

«Στη γη της επαγγελίας», με 5.000 ευρώ το κεφάλι

Την Κυριακή 28 Ιουλίου συνελήφθησαν στο Χαϊδάρι έξω από μία οικοδομή, δυο δουλέμποροι. Ήταν η στιγμή που ετοιμάζονταν να στοιβάξουν σαν πακέτα 49 ψυχές, σε μια καρότσα φορτηγού και σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Μέρες πριν υπόσχονταν στους μετανάστες πως με ποσά από 4.000-5.000 ευρώ το «κεφάλι», θα τους περνούσαν αρχικά στην Ιταλία, με τελικό προορισμό κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Μάλιστα για την κάλυψη τους , στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα χρήματα φέρεται ότι διακινήθηκαν μέσω άτυπου συστήματος μεταφοράς χρημάτων « HAWALA BANK ΙNG ».

Άρτια οργανωμένη η παράνομη δράση

Παράλληλα οι διακινητές, για να αποκρύψουν την παράνομη δράση τους είχαν τοποθετήσει στο κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο πλαστές πινακίδες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιας μάρκας και χρώματος και το έθεταν σε λειτουργία με τη χρήση κλεψίτυπου ηλεκτρονικού κλειδιού.

Βαρύ κατηγορητήριο για τους δύο – Απέλαση για τους 49

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι δύο δουλέμποροι έπεσαν στα χέρια του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ογκωδέστατη ποινική δικογραφία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κλοπή, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αντίσταση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί μεταφοράς και προώθησης παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό με σκοπό το κέρδος κατά συναυτουργία. Οι 49 μετανάστες, που κανείς τους δεν διέθετε κάποιο ταξιδιωτικό έγγραφο και δεν έμενε στη Δομή Σκαραμαγκά, αναμένεται να απελαθούν.

ΠΗΓΗ: XAIDARISIMERA.GR - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

σχόλια