ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 31 παράνομων μεταναστών στο Ιόνιο

ΤΑ ΝΕΑ

Αίσιο τέλος είχε η θαλάσσια περιπέτεια ανοικτά του Ληξουρίου για 31 παράνομους μετανάστες, 27 άνδρες και 4 παιδιά, που επέβαιναν σε οκτάμετρο ιστιοφόρο και κατευθύνονταν στην Ιταλία.
Ειδοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής την Αστυνομία ότι το σκάφος τους έπλεε ακυβέρνητο σε ελληνικά νερά, στο Ιόνιο. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα κινητοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας που ζήτησε και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας.
Από την Πρέβεζα, από την 131 Σμηναρχία Μάχης, απογειώθηκε ελικόπτερο Agusta-Bell 205 προς αναζήτηση του αγνοούμενου σκάφους. Το εντόπισε τελικά λίγο μετά τις 11 το πρωί να πλέει 2-3 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, ανοιχτά της Κουνόπετρας (Σχίνο). Με τη συνοδεία του Λιμενικού, το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο Αργοστόλι από καΐκι και οι επιβαίνοντες, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποβιβάστηκαν εκεί, όλοι καλά στην υγεία τους.
Στον αύλειο χώρο του Λιμεναρχείου, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Αγιος Γεράσιμος φρόντισε για τη διατροφή τους, ενώ χθες βράδυ διανυκτέρευσαν στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δείτε εδώ την αρχική δημοσίευση.

σχόλια